Generering af ture i B/E

SpørgsmålJeg kan ikke generer eller finde mine ture i systemet – hvad går der galt?

Svar: Der kan være flere årsager til at dine ture ikke bliver generet eller kan findes under kørsler. Der kan være en reel fejl i systemet – Men i 99.5 % af tilfældene er årsagen dog en helt anden, derfor kan det være til stor hjælp for dig, som disponent i webTour at gennem gå følgende ting:

  • Trin 1: Tjek turens fra og til dato – ligge den forventet tur dato inden for denne periode?
  • Trin 2: Tjek om turen står, som genereret i tur oversigten og om der er tilknyttet et genereringsinterval til turen. Hvis dette ikke er tilfældet vil der stå et ” ? ” ud fra turen i oversigten. Tip: er turen generet “hverdag” (D i oversigten), så kan det være at du har overset at generer turen for den pågældende dag – vælg den pågældende tur og generer den ud fra den ønskede dato.
  • Trin 3: Oftest kan årsagen være meget enkelt til at en tur ikke bliver genereret på en given dato. Hvis der ikke er indtastet eller der er nogen kørselsbehov tilknyttet turen på den pågældende dato, så vil turen ikke blive genereret. I de fleste tilfælde kan man finde fejlen ved hurtigt at løbe oversigten med kørselsbehov igennem – tjek altid at bruger/eleven har afhentnings- og afleverings tid, ellers vil turen hellere ikke blive genereret.
  • Trin 4: Har du tidligere ændret en tur (kørselsbehov eller andet), så er det meget vigtigt at du husker at generer denne igen for den ønskede dato/periode.

Bemærk at hvis man har sat genereringsintervallet til “Hverdag” (D i oversigten) så skal turen generes på hver af de ønskede datoer hvor man har kørsler. Har man der i mod valgt “ugentlig” (U i oversigten) så vil man generer turen for hele ugen ud fra den dato man har specificeret. Det anbefales at man max planlægger/generere ture en uge frem i tiden, da der uden tvivl vil forekomme hyppige ændringer henover tiden.