fbpx

Herning Turist

„Moderne IT-værktøj har været afgørende for vores vækst“

Ronny Gasbjerg, Herning Turist

Herning Turist opererer omkring 160 rutebusser med en halv snes medarbejdere på kontoret og godt 250 chauffører til at køre busserne i det midtjyske med afstikkere længere sydpå. Herning Turist har 10 medarbejderepå kontoret, 5 på værksteder og når i løbet af eftersommeren 2017 over 300 chauffører.

Visit herning-turist.dk

Flådestyring, planlægning og disponering

I foråret 2017 vandt busselskabet flere udbud hos Midttrafik, fordi de slog konkurrenterne på de stillede krav. Ronny Gasbjerg, der er direktør i familievirksomheden, understreger, at uden moderne it-systemer som GPS-tracking og flådestyring, havde selskabet ikke kunnet vokse til at have så mange busser kørende og samtidig have sorte tal på bundlinien.

Hos Herning Turist er busserne det synlige materiel, man møder på vejene rundt omkring i det midtjyske, hvor rutebusserne kører for Midttrafik og nogle ruter for Sydtrafik. Ud over de mange rutebusser har virksomheden også 16 turistbusser kørende.

Alt i alt nærmer flåden sig 200 busser, der alle styres fra kontoret i Herning, hvor it-systemer er alt afgørende for, at dagene hænger sammen for forretningen, for den enkelte chauffør og for de mange passagerer, som dagligt træder ind og ud af busserne. It-systemerne omfatter webTour, GPS-Tracking og Ecotrack – alle leveret af EcoMobility.

Ronny Gasbjerg Herning Turist 2
Ronny Gasbjerg Herning Turist

Grøn, rød og grå

Ronny Gasbjerg peger op på en stor skærm bag hans arbejdsplads ved skrivebordet. På skærmen kan alle på kontoret følge med i, hvor de enkelte busser befinder sig. Med få klik kommer han frem til de enkelte chauffører.

Ved at kombinere informationer om, hvor busserne er, og om chaufførernes køre- og hviletid, kan både materiel og arbejdskraft udnyttes optimalt. Ronny Gasberg giver på få minutter en forklaring om, hvad de forskellige farver betyder – grøn, rød og grå.

Grønt er godt for både øjne og økonomi. Rød er et tegn til opmærksomhed, mens grå – især grå mellem to grønne markeringer – betyder, at der er muligheder for at øge omsætningen ved at udnytte ledig materiel bedre. Eksempelvis at køre en skoleklasse i svømmehallen.

Planlægning af arbejdsopgaver skaber overblik

“Når lønomkostningerne ligger på omkring halvdelen af de samlede omkostninger, er overblik over, hvad chaufførerne beskæftiger sig med, afgørende. Her er webTour et rigtigt godt værktøj til planlægning af arbejdsopgaver”, fremhæver Ronny Gasbjerg.