fbpx

Lej Et Lig

”Det er en kæmpe hjælp for os i hverdagen.”

Pernille, Lej Et Lig

 

Lej Et Lig har udlejet biler siden 1995. Siden 2015 har de benyttet sig af GPS-tracking fra AktivConnect, som i dag er en del af EcoMobility, og har i dag ca. 125 trackingenheder i deres udlejningsbiler.

Besøg lejetlig.dk

Den primære årsag, til at Lej Et Lig anvender trackingudstyr, er at kunne finde bilerne, hvis kunderne ikke afleverer dem som aftalt. Udstyret bruges dog ofte også til at finde bilerne på firmaets egne lokationer, da det er væsentligt hurtigere at slå bilen op på computeren end at gå rundt og lede efter den på hele området.

Sparer tid med GPS-tracking

”Når vi møder ind om morgenen, er det første, vi gør at tjekke, om vi har de biler, vi skal, eller om nogle biler ikke er afleveret som aftalt,” fortæller Pernille, som er afdelingsleder og souschef hos Lej Et Lig. ”Mangler der en bil, går vi ind i systemet for at se, hvor den er. På den måde sparer vi meget tid, i forhold til at skulle ringe til kunden, for at få at vide, at bilen er parkeret rundt om hjørnet eller i en sidegade.”

Er bilen ikke afleveret, er det, i langt de fleste tilfælde, fordi kunden ønsker at forlænge lejen, men ikke har fået givet besked. I enkelte tilfælde oplever de dog, at kunden hverken afleverer bilen eller betaler for den ekstra lejeperiode. I de tilfælde er det en stor hjælp, at de kan lokalisere bilen og køre ud og hente den.

”Det er en kæmpe hjælp for os i hverdagen,” fortæller Pernille. ”Vi slipper for at rende området tyndt og sparer meget tid med denne løsning.”

Tracking-systemet bruges også til kilometerafregning. Tidligere prøvede Lej Et Lig at et andet system, som dog hurtigt blev droppet igen, da det ikke kunne nær så meget som EcoMobilitys system.

Hjælper forsikring og politi

Også i forsikringssager kan forsikringsselskabet spare meget arbejde, da de kan trække bilens rute direkte ud af systemt og dermed se, om bilen har været på det pågældende sted på det eksakte tidspunkt. Er der mistanke om forsøg på forsikringssvindel, kan historikken også hjælpe. Kan man fx se, at bilen har kørt frem og tilbage samme sted, ind i en anden bil, 3 gange i træk – så er det nok ikke et uheld.

”Ligeledes kan politiet ved indbrud se, om bilen har været på adressen på det pågældende tidspunkt. Det er heldigvis sjældent, vi oplever det,” fortæller Pernille og fortsætter: ”men når vi står i situationen, er det smart at kunne dokumentere bilens rute.”

Mange funktioner i én løsning

Kører en bil i stykker og skal hentes, kan det være svært at give en præcis adresse at køre efter. Og her er det en stor hjælp at kunne trække GPS-koordinaterne og vise det på et kort og give det til mekanikeren, der skal hente bilen.

”Jeg har selv lige fået vist nogle nye funktioner i systemet og skal til at dykke endnu dybere ned i det. Det kan meget mere end det, vi har brugt det til. Vi er meget, meget glade for systemet og kan altid få hurtig hjælp og svar på vores spørgsmål,” afslutter Pernille.